ZorgThuis Stadskanaal opent deuren in Buurtcentrum Maarswold

In Stadskanaal opende woensdag 26 september het ZorgThuis, als onderdeel van Buurtcentrum Maarswold, haar deuren. Paulien Hietbrink, directeur Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal, bedankte in haar toespraak de partners van ZorgThuis die aan de realisatie hebben bijgedragen.

Het project ZorgThuis realiseert een plaats waar inwoners van Stadskanaal voorlichting kunnen krijgen over technologische hulpmiddelen om langer veilig en plezierig thuis te wonen. Ook professionals uit het werkveld zijn bij het ZorgThuis van Noorderpoort meer dan welkom om informatie in te winnen over nieuwe ontwikkelingen in de (medische) technologie.

ZorgThuis Noorderpoort
Het project ZorgThuis Noorderpoort is een netwerk van zorg- en welzijnsinstellingen, zorgtechnologie bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen. Door middel van drie fysieke ZorgThuizen en het practoraat, wordt gezorgd voor inhoudelijke vernieuwing van het onderwijs op het vlak van zorg, welzijn en technologie.

Een Zorgthuis is een huis of ruimte die is ingericht als een realistische (thuiszorg) omgeving waar zorgtechnologie te zien is. Er worden voorlichtingen en demonstraties gegeven, zodat belangstellenden kunnen oefenen met het werken in de moderne zorgtechnologie. Naast (zorg)studenten, professionals en mantelzorgers zijn ook andere geïnteresseerde burgers van harte welkom.