Afgelopen vrijdag hebben de studenten van Maatschappelijke zorg, Campus Winschoten, hun medewerking verleent aan het festival “De kunst van het ouder worden”. De studenten verleenden hun medewerking In het kader van het keuzedeel zorginnovatie en technologie. Vanaf februari van dit jaar hebben de studenten van zorg en welzijn les over de inzet van technologie in de zorg en de innovaties die er zijn. Het festival bood de studenten een mooi platform om het geleerde in de praktijk te brengen.

Tijdens de tweede editie van dit interactieve en culturele ouderenfestival keken we met de ogen van kunstenaars, wetenschappers en ervaringsdeskundigen én met de bezoekers, van jong tot oud, naar ons eigen ouder worden.  Centrale vraag van het festival was; Wat betekent ‘goed oud worden’?

Als voorbereiding op deze dag zijn de studenten in groepjes op bezoek geweest bij instellingen en leveranciers met als doel het opdoen van een praktijkindruk van de inzet van de technologie in de zorg en het krijgen achtergrondinformatie over de verschillende technologische ontwikkelingen die er zijn.

Tijdens de avond zelf gaven de studenten presentaties, demonstraties, werden vragen beantwoord en gingen ze in gesprek met bezoekers over de inzet van technologie in de zorg. Een zeer geslaagde dag die voor de studenten een mooie leerervaring bood.